Home
Начало
Услуги
Специалисти
Ценоразпис
Промоции
За контакти
Лечебен детоксикиращ масаж с мед

 

 Лечебен детоксикиращ масаж на гърб - с мед
  / 30 мин./


 Едно от най-древните лечебни средства е пчелният мед. Твърди се, че медът е толкова стар, колкото и света. Има различни начини за приемане и въздействие на меда върху човешкия организъм. Един от най-новите и модерни начини на приложение е масажът с мед. Тази приятна на аромат и вкус лепкава субстанция има способността да извлича токсините и метаболитите от човешкото тяло. Медът оказва още антисклеротично и лъчезащитно действие. Освен това масажът с мед подобрява кръвната циркулация, действа като био-стимулатор върху имунната система и има противовъзпалителен ефект. Пчелният мед съдържа "естествени антибиотици", ензими, хормони, микроелементи и др., което прави особено полезно прилагането на медо-масажа по време на вирусните инфекции през преходните периоди пролет и есен.

Проведен курс с медо-масаж може да спести приемането на противогрипна ваксина. Приложен върху кожата, пчелният мед оказва изявен "пилинг ефект" и я прави гладка, мека и свежа.

Детоксикиращият масаж на гръб с мед се извършва посредством специфични похвати и движения, като предварително се нанася мед върху гърба. Процедурата продължава в рамките на 30 минути като през това време през порите на кожата се извличат токсините, натрупани в организма. Медът внася по естествен начин в тялото така необходимите за него витамини и микроелементи, което от своя страна води до повишаване на имунитета. Като допълваща и подсилваща процедура може да се комбинира с цикъл от процедури с детоксикатор. След детоксикиращ масаж с мед тялото се чувства леко, свободно и отпочинало

Масажът с пчелен мед влияе силно тонизиращо на целия организъм като възстановява естествената му способност да се самопречиства от отровите. Особено ефективен е при: артроза, белодробни заболявания, чернодробни болести, главоболие, безсъние, депресии, синдром на хронична преумора, възстановяване след тежки заболявания и др.

 

 

 Лечебен детоксикиращ масаж на бедра двустранно с мед
 /30 мин./

Този вид масаж има силен антицелулитен ефект

 

 

 Лимфен дренаж на крака
 /30 мин./

 

Лимфен дренаж се използва в случаите, когато е нарушен обмена на веществата в междуклетъчното пространство на тялото и забавя лимфния поток. Масажът трябва да се извършва по посока на лимфния поток, придружен с натиск върху областта на лимфните възли.

Противопоказен е в случаи на: остри трески, остро възпаление, висока температура, тежки съдови заболявания (язва, тромбоза, изразени разширени вени, атеросклероза), кожни заболявания и гъбични инфекции, възпаление на лимфните възли и други.